OM OSSVem är jag.

 

Bakom kennel Gold ´N Licious står jag, Linnéa.  

 

 Jag bor tillsammans med min man, Mikael och våra fyra barn i Dalsland, ett landskap i Götaland i västra Sverige. Vi ligger väster om Vänern och gränsar i norr till Värmland, i nordväst till Norge, i väster till Bohuslän och i söder till Västergötland. Dalsland kallas ibland för ”ett Sverige i miniatyr” och här trivs vi väldigt bra.


Kennelverksamheten är helt ny för mig, en dröm som från början funnits med allt sedan jag köpte min första golden. Året var 2006 då vi från Livsglädjens kennel i Tösse hämtade hem Melwin, lyckan var total. Med honom växtre intresset och snart flyttade ytterligare en golden, in i hushållet, Meja. Åren gick och snart hade vår flock uttökats med två hundar till. Mina avelsdrömmar fick stå tillbaka och istället passade jag på att göra och lära mig brett. Våra hundar har under åren tränats i eftersöksspår (spår av skadat vilt)-, appelspår (spårning av människa) och lydnad. De har ställts ut och tränats i apportering vilket är den gren som jag nu lägger mest tid och energi på. I januari 2019 godkändes slutligen prefixet Gold 'N Licious av FCI, -äntligen var jag kennelinnehavare. Tillsammans med min kloka mentor Ulla, på Livsglädjens kennel, tar jag mig nu ann det stora ansvaret att låta Gold 'N Licious första kull se dagens ljus genom vår Lovis. 


Dual Purpose, -det bästa av två världar.

Vi har valt att fokusera vår uppfödning på en gren inom rasen som ser till att bevara Golden Retrieverns naturliga jaktliga egenskaper som apportör, samtidigt som vi vill kunna vidhålla en exteriört bra hund som kan hävda sig även i utställningssammanhang.Kennel Gold ´N Licious

Kvarnlyckevägen 6

66695 Dals långed

linnea@goldnlicious.se

0702644570
© Copyright. All Rights Reserved.