Planerade kullar

VALPKULL PLANERAS ≈18/2-2023Tik; J Livsglädjens Kraftfulla Tora - Rasdata

HD grad A, ED ua (0)


Hane: SE LCH RLD N SE RALLYCH LD STARTKLASS

            LD 1 LD 2 Doubleuse Marlon Brandon - Rasdata

HD grad A, ED ua (0)


Preliminärt index: HD:111, ED:108

Inavelsgrad: 0,0 %


Tora är nu parad med Silas och om allt går som planerat så blir det valpar omkring den 18:e februari med leverans tidigast 15:e april.


Valpar ur denna kull säljs endast till hem där man avser använda sin hund till sport eller jakt. Vi förväntar oss individer med hög arbetslust och mycket motor.


Anmäl intresse via formuläret längst ner på sidan.

Valpar

J LIVSGLÄDJENS KRAFTFULLA TORA


"Tora"

Tora är en mindre, exteriört korrekt och välgående tik. Mild och vänlig till sin natur men vass i jakten, outtröttlig i arbete. Hon har från början varit spotan i apporteringnen med såväl dummie som vilt. Cool runt benen och bär inte på någon stress. Jobbar självständigt och tar bra intitiativ och beslut vid arbete. Hon tog förstapriset vid sin jaktprovsdebut 2021 och debuterade sedan öppenklas 2022. WT-debut gjorde hon på Goldenspecialen 2021 och tilldelades där ett förstapris med 87 poäng. 2022 blev Tora BIS i jaktklassen på Goldenklubbens Open Show i Sjövik. 

Tora
Tora och Linnéa
Tora med fågel

SE LCH RLD N SE RALLYCH LD STARTKLASS

LD 1 LD 2 DOUBLEUSE MARLON BRANDON


"Silas"

Silas är en lättare, snygg hane med fina egenskaper. I augusti 2020 blev han Lydnadschampion och i 2021 Rallylydnadschampion. Han har två 1.prisar i Viltspår Öppenklass och går WT öppenklass efter ha vunnit Goldenspecialens Nybörjarklass 2021. Han tränas fortfarande aktivt i jaktapportering, tävlingslydnad och rallylydnad. Deltagit i SM Lydnad i 2022 och kommer kvala in till SM Rallylydnad 2023.


Silas har sedan valp varit följsam, lyhörd och en arbetsmyra. Otrolig lättlärd, uppmärksam på ord och tecken och en glad kille. Han är född med stadga och fotgående och jobbar helst näre matte men kan också ta ut långe linjar och dirigeringer. Han är flockens stabila punkt (tre goldenhanar). Hans språk är fantastiskt att se på i lek med flocken. Aldrig rädd, aldrig osäker, alltid snäll mot folk och andra hundar. Han lär sig otroligt fort. Finns ingen stress i honom, han är kool och fokuserat, dock är arbetsviljan stor.

Silas hoppar
Silas och Solveig
Silas

INTRESSEANMÄLAN


Om du är intresserad av en valp från denna kull så ber vi dig att fylla i formuläret nedan. I meddelande-rutan så vill vi gärna att du skriver lite om dig. Berätta gärna om hur du bor, hur du arbetar, om du har några särskilda ambitioner med din framtida Golden Retriever. Har du haft en Golden eller annan apporterande fågelhund tidigare så får du gärna berätta vad ni gjorde tillsammans och vad du har för förväntningar på en kommande golden i familjen.


Vi kommer att hålla er uppdaterade löpande under processen.