Dans-kullen

Chili-kullen


Föddes 2023-02-18 efter Livsglädjens Kraftfulla Tora och Doubleuse Marlon Brandon.


Chili-kullen är vår 3:e kull i ordningen och har en tydligare inriktning på den jaktliga/arbetande delen hos rasen. Mamman till kullen, Tora är en mindre, exteriört korrekt och välgående tik. Mild och vänlig till sin natur men vass i jakten, outtröttlig i arbete. Hon har från början varit spotan i apporteringnen med såväl dummie som vilt. Cool runt benen och bär inte på någon stress. Jobbar självständigt och tar bra intitiativ och beslut vid arbete. Hon tog förstapriset vid sin jaktprovsdebut 2021 och debuterade sedan öppenklas 2022. WT-debut gjorde hon på Goldenspecialen 2021 och tilldelades där ett förstapris med 87 poäng. 2022 blev Tora BIS i jaktklassen på Goldenklubbens Open Show i Sjövik.


Pappan till kullen Silas är en lättare, snygg hane med fina egenskaper. I augusti 2020 blev han Lydnadschampion och i 2021 Rallylydnadschampion. Han har två 1:a-pris i Viltspår Öppenklass och går WT öppenklass efter ha vunnit Goldenspecialens Nybörjarklass 2021. Han tränas fortfarande aktivt i jaktapportering, tävlingslydnad och rallylydnad. Deltagit i SM Lydnad i 2022 och kommer kvala in till SM Rallylydnad 2023.


Silas har sedan valp varit följsam, lyhörd och en arbetsmyra. Otrolig lättlärd, uppmärksam på ord och tecken och en glad kille. Han är född med stadga och fotgående och jobbar helst näre matte men kan också ta ut långe linjar och dirigeringer. Han är flockens stabila punkt (tre goldenhanar). Hans språk är fantastiskt att se på i lek med flocken. Aldrig rädd, aldrig osäker, alltid snäll mot folk och andra hundar. Han lär sig otroligt fort. Finns ingen stress i honom, han är cool och fokuserad, dock är arbetsviljan stor.
Här nedan kommer vi att fylla på med bilder, utmärkelser och annat skoj som den här kullen hittar på i livet.

T <3 S
Tora
Silas

Valpbilder -> 8 veckor